News

Karácsonyi ételek a Fekete Borpince boraival

2015. 12. 15.

Ajánlott bortársítások a karácsonyi ünnepnapok jellegzetes ételeihez a Fekete Borpince kínálatából válogatva: 


Szenteste (december 24.)   Halételek

Leves:

Halászlé -kadarka


Főétel:

Ünnepi haltál - cserszegi cuvée, olaszrizling

Füstölt lazac, tonhal - fehér kadarka

Gombás harcsapörkölt fokhagymás csuszával - kadarka


Desszert:

Mézeskalács - rosé, tramini (kései szüret)

Diós beigli - kékfrankos, bikavér

 

Karácsony 1. nap (december 25.)  Szárnyasokból készült ételek


Leves:

Újházy tyúkhúsleves - fehér kadarka

Gesztenyekrémleves - rosé, siller

 

Főétel:

Gesztenyével töltött csirke / dagadó - zweigelt

Aszalt szilvával töltött pulyka - kékfrankos, zweigelt

Narancsos kacsacomb - cabernet franc, shiraz

Vörösboros libasült párolt káposztával - zweigelt, kékfrankos

 

Desszert:

Mákos guba - Jurátus, shiraz

 

Karácsony 2. nap (december 26.)    Sertés- és marhahúsból, illetve vadhúsokból készült ételek

Előétel:

 Kocsonya - rosé, siller


Leves:

Karácsonyi lencseleves füstölt csülökkel / marhaszeggyel - cabernet sauvignon     


Főételek:

Disznótoros - kadarka

Töltött káposzta - kékfrankos, bikavér

Töltött malaccomb - zweigelt

Marhasült vörösboros mártásban - kékfrankos, bikavér

Wellington bélszín salátával - shiraz

Vaddisznópörkölt áfonyamártással - cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz

 

Desszertek:

Csokis kuglóf - cabernet sauvignon válogatás

Csokoládéfelfújt - cabernet sauvignon válogatás

 

Örömben és kulináris élményekben is gazdag ünnepnapokat kívánunk!

Rendezvények

Vegyen részt programjainkon!

Jelentkezés rendezvényre

Nevezés versenyre

Szolgáltatások

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió