Két rendezvényt tartunk 2021. őszén a pincénél:
...
Ajánlott bortársítások a karácsonyi ünnepnapok jellegzetes ételeihez a Fekete Borpince kínálatából válogatva:
Szenteste (december 24.) Halételek
Leves:
Halászlé -kadarka
Főétel:
Ünnepi haltál - cserszegi cuvée, olaszrizling
Füstölt lazac, tonhal - fehér kadarka
Gombás harcsapörkölt fokhagymás csuszával - kadarka
Desszert:
Mézeskalács - rosé, tramini (kései szüret)
Diós beigli - kékfrankos, bikavér
Karácsony 1. nap (december 25.) Szárnyasokból készült ételek
Leves:
Újházy tyúkhúsleves - fehér kadarka
Gesztenyekrémleves - rosé, siller
Főétel:
Gesztenyével töltött csirke / dagadó - zweigelt
Aszalt szilvával töltött pulyka - kékfrankos, zweigelt
Narancsos kacsacomb - cabernet franc, shiraz
Vörösboros libasült párolt káposztával - zweigelt, kékfrankos
Desszert:
Mákos guba - Jurátus, shiraz
Karácsony 2. nap (december 26.) Sertés- és marhahúsból, illetve vadhúsokból készült ételek
Előétel:
Kocsonya - rosé, siller
Leves:
Karácsonyi lencseleves füstölt csülökkel / marhaszeggyel - cabernet sauvignon
Főételek:
Disznótoros - kadarka
Töltött káposzta - kékfrankos, bikavér
Töltött malaccomb - zweigelt
Marhasült vörösboros mártásban - kékfrankos, bikavér
Wellington bélszín salátával - shiraz
Vaddisznópörkölt áfonyamártással - cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz
Desszertek:
Csokis kuglóf - cabernet sauvignon válogatás
Csokoládéfelfújt - cabernet sauvignon válogatás
Örömben és kulináris élményekben is gazdag ünnepnapokat kívánunk!
Egyedi igényeit is figyelembe vesszük!