News

Visszatekintés 2015-re és előretekintés az újévre

2015. 12. 31.
Mi minden történt 2015-ben a pince életében? Mozgalmas év van mögöttünk, következzen egy rövid év végi összegzés és némi előretekintés 2016-ra:

Ami a legfontosabb: 2015-ben a Fekete Borpince lett Magyarország Legszebb Kisbirtoka a Bor és Piac Magazin pályázatán. Nagy esemény ez egy kis pincének. Nevesebb országos vagy külföldi versenyen nem indítottunk bort, viszont értünk azért el kiemelkedő eredményt egy idei megmérettetésen: a pince 2011-es Mókamester cuvée bora 5 csillagos borkiválóság lett, ezt a minősítést a beküldött borok közül mindössze 3 bor kapta meg.
 
Az idei évjárat borai jónak ígérkeznek, jó meleg volt a nyár és néhány intenzív esős napot leszámítva az őszi időjárás is kedvezett a szőlő beérésének. A vékony héjú kadarkát kellett az esőzés miatt a tervezettnél valamivel korábban leszedni, minden más szőlő jól beérett. Az új rosé decemberben, az új fehér kadarka várhatóan januárban kerül forgalomba. Hónapokon belül forgalomba kerülhet a 2012-es évjáratú Mókamester cuvée, amit már nagyon sokan várnak.
 
Vendéglátás terén azt mondhatjuk, egész évben pezsgő társasági élet folyt a pincében. Számos rendezvényre is sor került, legnépszerűbb programjaink továbbra is a Borkóstoló félmaraton és a Gourmet borvacsora. Idén ősszel indult új programsorozatunk, a Varázslatos esték, elsőként egy bűvész lépett fel. Jövő évi rendezvényeink időpontjai már a honlapon, illetve a jelentkezési űrlapon is megtalálhatók itt:
http://www.urlapkeszito.hu/urlap/zqu6mv

 
2015-ben is számos fesztiválon, vásáron, illetve boreseményen vettünk részt, és ez a jövőre is így marad. Aki szeretne tájékozódni ezzel kapcsolatban, tekintse meg honlapunk vonatkozó oldalait, melyek már 2016-ra vannak aktualizálva. Több újdonság is van az idei évhez képest, így például a Borjour Magnum idén először 2 napos lesz, a Vince Budapest március elején csütörtöktől szombatig kerül megrendezésre, a Budavári Borfesztivál Budapest Borfesztivál néven pedig szeptember közepén csütörtöktől vasárnapig tart majd, azaz a korábbi 5 helyett idén 4 napos lesz.
További részletek:
http://feketeborpince.hu/boresemenyek
http://feketeborpince.hu/fesztivalok-vasarok

Aki követ bennünket Facebook-on, az tudja, kis túlzással "számolatlanul" osztogattuk 2015-ben a borokat és ez 2016-ban is így marad, sőt, még több bort fogunk kiosztani, tehát érdemes lesz figyelemmel követni bejegyzéseinket. Örömet jelent nekünk, ha örömet tudunk szerezni a pince borait kedvelőknek.
A pince Facebook-oldala:
www.facebook.com/feketeborpince

Boldog és sikeres új évet kívánunk a pince és a pince borai iránt érdeklődőknek!

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió