Magazintesztek

A Fekete Borpince borainak magazinteszteken elért eredményei

 

2016

 

2016. november - VinCE Magazin, Késői szüret teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Tramini cuvée 2014: 3 csillag, jó bor (14,90 pont)

Mélyebb tónusú aranysárga szín. Körtés, birses, mézes, jó intenzitású fejlődő illat. Érett íz, már-már párlatra emlékeztető. Először édes, birses, fűszeres, majd kesernyés zöld diós jegyekkel. Túl a csúcsán, jól behűtve és inkább ételekhez ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2017-ig

 

2016. október - VinCE Magazin, Újdonságok teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Cabernet franc 2013: 3 csillag, jó bor (15,70 pont)

Közepesen mély rubinszín, kis gránátalmás árnyalattal. Illata fás, toastos, kicsit zöldes jellegű és feketeribizlire, meggyre emlékeztető. Ízben jó teltséget és élénk savtartalmat mutat. Itt is megjelenik azonban egy kis kesernyés, nem teljesen érett jelleg. Étellel biztosan jobban mutat.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2018-ig


2016. szeptember - VinCE Magazin, Cabernet franc teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Cabernet franc válogatás 2012: 3 csillag, jó bor (14,40 pont)

Közepesen mély rubinszín. Visszafogott, egyszerűbb illat. Közepes testű, enyhén gyümölcsös, picit fűszeres, de ízben harmonikus, arányos, jó ivású, nem túl bonyolult bor, közepesen hosszú lecsengéssel. Inkább ételek, főleg vadpecsenye mellé ajánljuk!
Ajánlott fogyasztási időszak: 2017-ig

 

2016. július - VinCE Magazin, Gyöngyözőborok teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Fehér kadarka gyöngyözőbor 2015: 3 csillag, jó bor (14,55 pont)

Halvány ezüstös szín pinkes árnyalattal. Visszafogott, picit fáradóban lévő illat. Fröccs jellegű, enyhén tapadós, almás ízvilágú bor, halványan citrusos, némi déligyümölcsre emlékeztető ízjegy is felfedezhető benne. Jól behűtve könnyű és frissítő!
Ajánlott fogyasztási időszak: 2017-ig

2016. április - VinCE Magazin, Újdonságok teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Cabernet sauvignon 2013: 4 csillag, kiváló bor (16,00 pont)

Mélyebb árnyalatú gránát. Illata fokozatosan nyíló, fűszeres, erdei gyümölcsös, fekete ribizlis. Ízben is gazdag és nagyon intenzíves fűszeres bor. Bársonyos textúra, jó struktúra és közepes savak, viszont érett gyümölcsössége mellett a tannintartalom nem teljesen érett be.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2020-ig

 

2016. április - VinCE Magazin, Roséteszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Rozé cuvée 2015: 3 csillag, jó bor (15,10 pont)

Diszkrét hagymahéjszín. Visszafogott, narancsos illat kis füves, gyógynövényes karakterrel. Ízben egyszerű, szikárabb, férfiasabb tétel, fanyar, picit kesernyés hangulatú, de jó egyensúlyú, jó savú, közepesen hosszú rozé kis maradékcukorral.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2017-ig
 

 

2015

2015. november - VinCE Magazin, Újdonságok teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Bikavér válogatás 2011: 4 csillag, kiváló bor (17,20 pont)

Mély rubinszín. Illata jó intenzitású, mutat hordós érlelésre utaló pörkölési jegyeket és tercier aromákat is. Szilva, gazdag fűszeresség – komplex illat. Ízben is telt és sokrétű. Szerencsére finom savtartalmát megőrizte, és jó egyensúlyban van az érett és integrált tannintartalommal. Élvezetes, finom bor.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2020-ig

2015. november - VinCE Magazin, Kadarka teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Kadarka 2011: 3 csillag, jó bor (15,20 pont)

Világosabb bíborszín. Visszafogott, fűszeres, epres, ibolyás illat erőteljes fás jelleggel. Ízben kadarkásabb, bár itt is jelentősek a hordós érlelésből adódó jegyek, de sok a gyümölcs is. Szép savak, kerek meggyes-epres aromák, enyhén krémes textúra, integrált tannintartalom.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2016-ig

 

 

2015. október - Pécsi Borozó, Keddi kóstoló 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Kadarka 2011: 5 csillag, kiemelkedő bor (90 pont)

Ez a kadarka az évjáratot tekintve nem mondható fiatalnak, mégis lenyűgőz mindenkit. Van beltartalma, van teste, óriási a fűszerkészlete. Megjelenik az animalitás, a bőrség is benne. A kora ellenére a gyümölcsök is nagyon jól harmonizálnak.

2015. július - VinCE Magazin, Újdonságok teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Jurátus cuvée 2009: 3 csillag, jó bor (15,90 pont)

Mély bíborszín. Érett, túlérett szilvás, erdei gyümölcsös és édesfűszeres illat. Ízben is telt, bársonyos, érett bor. Főleg gazdag magyaros ételek kiváló párja lehet.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2017-ig

 

2014

2014. október - Bor és Piac Magazin, Legnagyobb vörösboros dűlőink teszt 

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Cabernet sauvignon válogatás 2009: 88,17 pont

Megjelenésében közepesen mély bíbor, amely már a rubinba hajlik. Illatát nem gyümölcsös jegyek, hanem az érett aromák határozzák meg. Íze kellemes meglepetést okoz élénk gyümölcsösségével. A cseresznyés karakter melletti hűvös fűszerek - kakaó, édesgyökér és feketebors - uralják. A diszkrét hordós jegyek nem uralkodnak el rajta, összességében inkább gyümölcsösség kíséri. Kerek, harmonikus, nagyon sima tétel. Határozott hordóhasználat és erőteljes fajtajelleg jellemzi. Kellemes lecsengésű.

 

2014. augusztus - VinCE Magazin, Egri és szekszárdi bikavérek tesztje

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Bikavér válogatás 2006: 3 csillag, jó bor (15,15 pont)

Gránátvörös szín. Visszafogott, csokoládés, szilvás illatok pörkölt fával és piros bogyós gyümölcsökkel. Közepes test, finom vaníliás, intenzív, érett gyümölcsös ízek, kissé magasabb alkoholtartalom. Fáradóban lévő, de még jól iható bor.
Ajánlott fogyasztási időszak: 2014
 

 

2014. június - VinCE Magazin, Bordeaux-i típusú cuvée-k tesztje

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Misztérium cuvée 2006: 3 csillag, jó bor (15,40 pont)

Szép mély rubinszín, közepesen intenzív, fejlett, vaníliás, fűszeres, medvecukros illat érett gyümölcsökkel és földes jegyekkel. Ízben is fűszeres, likőrös zamatok kevesebb gyümölccsel. Savhangsúlyos bor közepes testtel, rövidebb utóízzel. Elérte csúcsát, ne tartogassuk!
Ajánlott fogyasztási időszak: 2014

Megjegyzés a VinCE Magazin Bordeaux-i típusú cuvee-k tesztjének eredményéhez

 

2014. március - VinCE Magazin, Magyar és osztrák kékfrankosok tesztje

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Kékfrankos válogatás 2003: 4 csillag, kiváló bor (16,17 pont)

"Mély rubinszín barnás széllel, közepesen intenzív, fejlődő, minerális, szilvás, érett illattal. Ízben tartalmas, kissé túlextrahált bor némi vegetális jelleggel, de az erdei gyümölcsök íze is jelen van.  Már-már édeskés csokoládés jelleg kissé emelkedett alkoholtartalommal. Nagy túlélő!"
Ajánlott fogyasztási időszak: 2014-2017

2014. február - VinCE Magazin, Újdonságok tesztje

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Zweigelt válogatás 2011: 4 csillag, kiváló bor (16,05 pont)

"Közepesen mély bíbor. Jó intenzitású, határozottan gyümölcsös illata főleg meggyet idéz. Ízben is a lédús gyümölcsök dominálnak, ami üdítő, friss savval és közepes testtel párosul. A hordóhasználat szinte észrevétlen. Nagyon tiszta ízű, finom bor."
Ajánlott fogyasztási időszak: 2014-2017

 

---

2014. február - Pécsi Borozó, Keddi kóstoló

Kékfrankos válogatás 2003: kiváló bor (89 pont)

"Nem látni rajta a kort, de illatban sem jelzi, hogy egy évtized van mögötte. Szépen nyílik, még működik, izgalmas, szálazható. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika. A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, csokipor, kakaós és nagyon szép kávés jegyek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába."

---

2014. február - Pécsi Borozó, Keddi kóstoló

Cabernet sauvignon válogatás 2009: kiváló bor (87 pont)

'Érett, natúr, szép gyümölcsök, jó savak, érettség és frissesség, tartós zamatok, kis nyersesség mellett is jól működő, tartalmas, gyümölcsösséget mutató sztori. Még mindig nincs a csúcsán, még mindig van benne erő és fejlődőképesség."
 

2013

2013. december - VinCE Magazin, Újdonságok tesztje

Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

- See more at: http://www.pecsiborozo.hu/blog/oreg_bor_nem_ven_bor#sthash.khbJPo68.dpuf

Cabernet franc válogatás 2011: 3 csillag, jó bor (15,50 pont)

"Közepesen mély gránátvörös szín. Illata erdei gyümölcsöket, főleg áfonyát idéz, melyet jól kiegészít a finom fűszeres jegy. Ízben nagyon telt, érett, tartalmas, "férfias" vörösbor, mely igazából ételekkel mutathatja meg magát. Egy kicsit korábbi szürettel elegánsabb lett volna."
Javasolt fogyasztási időszak: 2014-2016

 

---

2013. november - VinCE Magazin, Újdonságok tesztje

Shiraz válogatás 2011: 3 csillag, jó bor

"Mély bíborszín. Illata toastos, közepes intenzítású. Ahogy az illatban, úgy az ízben is finom, lédús gyümölcsök a dominánsak, melyek élénk savtartalommal és integrált tannintartalommal alkotnak egységet."

 

---

2013. november - Bor és Piac Magazin, Kékfrankos, merlot és cabernet franc borok tesztje

Cabernet franc válogatás 2011: 85,66 pont (ár-érték arány: 133,65%)

"Megjelenésében közepesen intenzív bíbor, határozott feltapadással. Illata érett, fineszes, kicsit visszahúzódó. Karakterében határozott piros bogyós gyümölcsök, elsősorban hecsedli és némi ánizsosság jellemzi. Íze beteljesíti azt, amit illatában ígért. Kifinomult, fűszeres, gyógynövényes, kakaós és kökényes jegyeket mutat. Összességében lendületes, nagyon kellemes, harmonikus, fajtajelleges tétel, elegáns és tüzes. Egyensúlyában vibráló és játékos bor, amely még érlelhető. Tanninjai bársonyosan betöltik a szájpadlásunkat. Szép egyensúlya van, enyhén kesernyés utóízzel és hosszú lecsengéssel."


 

2013. október - Borigo Magazin, Testes fehérborok tesztje

Chardonnay barrique 2011: 87 pont

"Intenzív, kifejezetten parfümös illatvilág, virágos, visszafogottan fajtajelleges. A hordóhatás arányos, fűszerei szépek. Szájban nagyon szép egyensúlyt kapunk, a bor krémes, egyensúlyos, betölti a szájat és még a hordóhatás sem túlzó. Kifejezetten szép, jól iható chardonnay, talán csak a hossza kissé rövidebb a vártnál egy picit."

-

Olaszrizling 2012: 83 pont

"Halvány, szinte víztisztába hajló színű bor, szépen világosodó gyűrűvel. Illata nagyon visszafogott, főleg citrusos, almás, fehérhúsú barackos, de csak intenzív szellőztetés után mutatkozik. Határozottan fajtajelleges, talán még nem elég részletgazdag bor meglehetősen magas alkoholérzettel."

---

2013. szeptember - VinCE Magazin, Ikonborok (magyar csúcsborok) tesztje

Cabernet sauvignon válogatás 2009 : 4 csillag, kiváló bor, a 4. legjobb magyar ikonbor (17,23 pont)

"Középmély rubinszín, egyedi, hűvös, fűszeres illat. gyógynövények, menta és medvecukor. Tartalmas, integrált és nem túlextrahált "édes" tanninok. Szimpatikus újvilági stílus. Élénk savak, lédús, meggyes, enyhén puncsos, ízgazdag bor. Hosszú és kellemes."
Javasolt fogyasztás: 2012-2018

 

---

2013. július-augusztus - Bor és Piac Magazin, Fröccsteszt

Kadarka siller 2012: 88,74 pont, tesztgyőztes

"Tiszta megjelenésében élénk cseresznye színű, templomablak-jelenséggel. Illatában lekerekedett, elegáns, visszafogott, piros, illetve fekete bogyós gyümölcsök – cseresznye és feketeribizli – jegyeivel, emellett fűszeres. Egyes bírálók szerint akár egy burgundi Pinot noir is lehetne. Ízében csodálatos harmónia uralkodik, tökéletes egyensúlyban. Savai kiváló szerkezetűek és kellő mennyiségűek ahhoz, hogy fröccsnek is megállja a helyét. Ízjegyeiben a fekete cseresznye, a meggy és a kakaó dominál.  Hosszú lecsengésű, szép utóízű."

---

2013. július - Pécsi Borozó, szerkesztőségi teszt

Siller cuvée 2012: 83 pont (tehetséges, tartalmas, jó bor)

"Színben, illatban már jelzi, hogy töményebb matéria. Illatban viszonylag visszafogottan gyümölcsös, de a zamatai kárpótolnak. Édes meggy, finom fűszerek, diszkréten tanninos, egész korrekt arányokkal. Erőteljesebb test, a cabernet franc vörösborosabb ízeket kölcsönöz, a kékfrankos adja a gyümölcsöket, a frissességet. Egyedi arca a sillernek, inkább lazulós vörösborosoknak."

---

2013. március - Pécsi Borozó, pontozás nélküli szerkesztőségi teszt

Kékfrankos válogatás 2003

"A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika. A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni."  Forrás

Rendezvények

Vegyen részt programjainkon!

Jelentkezés rendezvényre

Nevezés versenyre

Szolgáltatások

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió