Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2018. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a téli  fesztiváloktól kezdve a sort a tavaszi, a nyári és a szüreti fesztiválokon át egészen a karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

Szegedi Borfesztivál, 2018Magyar Ízek Vására 2018

2018. március 3-4. szombat-vasárnap, 10 és 20 óra között
Budapest, Várkert Bazár, fedett rendezvénycsarnok

A tavasz első napjait a legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal köszönti a Magyar Ízek Vására, melynek központjában 2018-ban a legkülönfélébb sonkák és sertéshústermékek állnak. Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást. A rendezvényre a belépés ingyenes.
A standnál kóstolható-vásárolható borok: Rosé cuvée 2017, Kadarka 2013, Kékfrankos 2011, Cabernet franc 2015, Cabernet sauvignon 2012.
 

Toros- és Pálinkafesztivál 2018

2018. március 8-11. csütörtök-vasárnap, Szeged, Széchenyi tér

Hagyományos vidéki ízek fesztiválja és az elmaradhatatlan böllérverseny rendhagyóan, városi környezetben. Izgalmas atmoszféra koncertekkel, családi programokkal, valamint finom italokkal és ételekkel.

 

Hajdúsági Ízek Fesztiválja

2018. április 28-30. szombat - hétfő, Hajdúszoboszló, Szent Isván Park

Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.
 

Szegedi Borfesztivál 2018

2018. május 18-27. péntek - vasárnap Szeged, Széchenyi tér, stand: 31 (Pingvin Patika Színpad közelében)

A Szeged Napja Ünnepségsorozat a pezsgő szegedi fesztiválnyár nyitórendezvénye. A tíz napos gasztro-kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát. Az ünnepségsorozat része a Szegedi Borfesztivál, mely a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy másfélszáz termelő két héten keresztül várja a borbarátokat. A borfesztivállal egy időben nyitja meg kapuit a Gasztroudvar és a Kézművesek utcája. A Klauzál téren és a Kárász utcán hazai termelők kínálják különféle finomságaikat és kézműves termékeiket.
 

Sétatér Fesztivál 2018

2018. június 7-17. Pécs, Belváros, Sétatér (a Bazilika közelében)

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház előtt, a felső Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt.
Idén négy színpadon váltják egymást helyi és országos hírű zenészek és zenekarok.


Egerszeg Fesztivál 2018

2018. június 8-10. Zalaegerszeg, Belváros

A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.
 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2018

2018. június 19-24. Kecskemét, Főtér, stand: 31 (a szökőkút közelében)

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.


Zsolnay Fényfesztivál 2018

2018. június 28. - július 1. Pécs, Zsolnay negyed, Kodály központ, Belváros, stand: Sétatér (a Bazilika közelében)

Július első hétvégéjén a kikapcsolódni vágyókat tematikus, összművészeti fesztivál várja, amely a város majd 2000 éves múltjának lenyűgöző hagyatékát a fantázia világával szövi össze, színes programjával az impozáns múlt és egy elképzelt jövő határán játékra és gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, és gyönyörködtet. Napközben a belváros a múlt históriáinak, hangulatainak életre keltéséhez ad hátteret, élmények várnak a nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt.


Nemzetközi Söröm Fesztivál 2018

2018. július 13-15. Szeged, Dugonics tér

Magyar- és külföldi kézműves sörfőzdék és sörkülönlegességek fesztiválja. A három napos rendezvény során a szervezők olyan kézműves sörkülönlegességeket szeretnének kóstoltatni a fesztiválra kilátogatókkal, amelyeket csak nagyon ritkán találhatnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken. A sörfőzdék mellett néhány boros kiállító is lesz a rendezvényen, a kínálat szinesítése érdekében. A rendezvényen tematikus kultúrális napok lesznek.

Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2018

2018. július 17-21. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2018-ban immár tizenharmadik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Almádi Borfesztivál 2018

2018. augusztus 3-19. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál Balatonalmádiban minden évben a település legfontosabb eseménye, amely méltó folytatása a város tavaszi rendezvényeinek. Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. A Wesselényi strand főbejáratánál felhúzott pavilonokban húsz borászat, közel száz kézműves és vendéglátó mellett hetven színpadi produkció gondoskodik több mint 2 héten át arról, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat.


Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2018

2018. augusztus 17-26. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.

Szegedi Ifjúsági Napok 2018

2018. augusztus 22-26. Szeged, Újszegedi Partfürdő, Közép Kikötő sor 1.

Az első Szegedi Ifjúsági Napokat 1968-ban szervezték meg első alkalommal. A fesztivál az idők folyamán alaposan átalakult a kezdeti városi parádéhoz képest, de továbbra is az egyik legbarátságosabb és leghangulatosabb helyszínt és nyárzáró élményt kínálja. Az ötvenedik SZIN 2018-ban augusztus 22-26 között lesz, a már megszokott Újszegedi Partfürdőn, neves fellépőkkel - és első alkalommal a Fekete Borpince részvételével is.


Savaria Történelmi Karnevál 2018

2018. augusztus 23-26. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál "lelke" vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben "A Karnevál Bora", illetve "A Média Bora" a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.

 

Győri Bornapok 2018 - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

2018. augusztus 23-26. Győr, Széchenyi tér

Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve. A Győri Bornapok azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális és családi programokban is, emellett sor kerül borversenyre, borlovagrend felvonulásra és tűzijátékra is.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2018

2018. szeptember 7-9. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.

 


Budapest Borfesztivál 2018 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2018. szeptember 6-9. csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar, stand: 112

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2018

2018. szeptember 13-16. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar, stand: 7 (templom bejárati lépcsője mellett közvetlenül)

Szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2018

2018. szeptember 12-16. (csütörtök-vasárnap)
Szeged, Dóm tér, stand: 135

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 

Bioétel- és Borfesztivál 2018

2018. szeptember 14-16. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

 

Szoboszlói Szüreti Mulatság 2018
2018. október 19-21. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.


Mangalica Fesztivál 2018

2018. november 2-4. péntek-vasárnap Szeged, Széchenyi tér

2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.


Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál 2018

2018. november 23-24. péntek-szombat  Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól. Minden vendég egy-egy ajándék pohárban részesül, s a rendezvény belépője a Mezőgazdasági Múzeumba belépni is jogosít.


Szegedi Adventi Vásár 2018

2018. november 23. - december 23. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.

 

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió