Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2019. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a tavaszi, nyári rendezvényektől a szüreti fesztiválokon át egészen az adventi, karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

Szegedi Borfesztivál, 2018

 

Toros- és Pálinkafesztivál 2019

2019. március 14-17. csütörtök-vasárnap, Szeged, Széchenyi tér

Hagyományos vidéki ízek fesztiválja és az elmaradhatatlan böllérverseny rendhagyóan, városi környezetben. Izgalmas atmoszféra koncertekkel, családi programokkal, valamint finom italokkal és ételekkel.

 

Szoboszlói Toros Napok 2019

2019. március 15-17. péntek - vasárnap, Hajdúszoboszló, Rendezvénytér

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát az idei évben is. A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett.

 

Szombathelyi Húsvéti Vásár 2019

2019. április 11 - 20. Szombathely, Fő tér

A karácsonyi vásár nagy sikere után megújult Szombathelyen a húsvéti vásár, amelyen másfél héten keresztül családi programokkal, koncertekkel és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

 

Hajdúsági Ízek Fesztiválja 2019

2019. május 3-5. Hajdúszoboszló, Szent Isván Park

Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.
 

Szegedi Borfesztivál 2019

2019. május 17-26. péntek - vasárnap Szeged, Széchenyi tér

A Szeged Napja Ünnepségsorozat a pezsgő szegedi fesztiválnyár nyitórendezvénye. A tíz napos gasztro-kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát. Az ünnepségsorozat része a Szegedi Borfesztivál, mely a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy másfélszáz termelő két héten keresztül várja a borbarátokat. A borfesztivállal egy időben nyitja meg kapuit a Gasztroudvar és a Kézművesek utcája. A Klauzál téren és a Kárász utcán hazai termelők kínálják különféle finomságaikat és kézműves termékeiket.
 

Egerszeg Fesztivál 2019

2019. június 7-10. Zalaegerszeg, Belváros

A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.
 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2019

2019. június 15-23. Kecskemét, Főtér

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.


Nemzetközi Söröm Fesztivál 2019

2019. július 12-14. Szeged, Dugonics tér

Magyar- és külföldi kézműves sörfőzdék és sörkülönlegességek fesztiválja. A három napos rendezvény során a szervezők olyan kézműves sörkülönlegességeket szeretnének kóstoltatni a fesztiválra kilátogatókkal, amelyeket csak nagyon ritkán találhatnak meg a boltok polcain vagy a vendéglátóhelyeken. A sörfőzdék mellett néhány boros kiállító is lesz a rendezvényen, a kínálat szinesítése érdekében. A rendezvényen tematikus kultúrális napok lesznek.

 

Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2019

2019. július 16-20. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2018-ban immár tizenharmadik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Almádi Borfesztivál 2019

2019. augusztus 2-20. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál Balatonalmádiban minden évben a település legfontosabb eseménye, amely méltó folytatása a város tavaszi rendezvényeinek. Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. A Wesselényi strand főbejáratánál felhúzott pavilonokban húsz borászat, közel száz kézműves és vendéglátó mellett hetven színpadi produkció gondoskodik több mint 2 héten át arról, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat.


Szegedi Hungarikum Fesztivál 2019

2019. augusztus 8-11. Szeged, Széchenyi

A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására egy összművészeti fesztivál - népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. A fesztivál helyszínén közel száz kiállító kínálja hungarikum termékeit a látogatóknak. A borászok és pálinkások italain kívül a résztvevők megkóstolhatják az olyan tradicionális magyar ételeket is, mint a kürtöskalács, lepény, rétes vagy lángos.

 

Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2019

2019. augusztus 16-25. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.


Savaria Történelmi Karnevál 2019

2019. augusztus 22-25. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál "lelke" vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben "A Karnevál Bora", illetve "A Média Bora" a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2019

2019. szeptember 6-8. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.


Budapest Borfesztivál 2019 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2019. szeptember 5-8. csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar, stand: 117

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2019

2019. szeptember 12-15. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar, stand: 3 (a szökőkútnál)

Szeptember közepén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2019

2019. szeptember 18-22. (szerda-vasárnap)
Szeged, Dóm tér, stand: 140

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 

Bioétel- és Borfesztivál 2019

2019. szeptember 13-15. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

 

Újpesti Szüreti Mulatság 2019

2019. szeptember 27-28. péntek- szombat
Budapest, Újpest, Szent István tér

Az Újpesti Szüreti Mulatságon az idei évben is az esti nagykoncertek és a borász kiállítók mellett napközben családi programok, játszóház és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

 

Szoboszlói Szüreti Mulatság 2019
2019. október 18-20. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.


Mangalica Fesztivál 2019

2019. november 1-3. péntek-vasárnap Szeged, Széchenyi tér

2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.


Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál 2019

2019. november 22-23. péntek-szombat 
Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól. Minden vendég egy-egy ajándék pohárban részesül, s a rendezvény belépője a Mezőgazdasági Múzeumba belépni is jogosít.


Szegedi Karácsonyi Hetek 2019

2019. november 22. - december 23. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.

Szombathelyi Advent 2019

2019. november 22. - december 23. Szombathely, Fő tér

Az idén új környezet, új díszkivilágítás várja a város lakóit a Fő téren és környékén az év végén. Az adventi várakozást ebben az évben a szervezők szeretnék még színesebb tartalommal megtölteni. Az Adventi Vásár területe kibővül, a Fő tér és annak környéke az önkormányzat által beszerzett új díszekkel ünnepi díszbe öltözik.

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió