Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2020. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a tavaszi, nyári rendezvényektől a szüreti fesztiválokon át egészen az adventi, karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

Szegedi Borfesztivál, 2018

 

 


Szombathelyi Húsvéti Vásár 2020 - ELMARAD

2020. április, Szombathely, Fő tér

A karácsonyi vásár nagy sikere után megújult Szombathelyen a húsvéti vásár, amelyen másfél héten keresztül családi programokkal, koncertekkel és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

 

Hajdúsági Ízek Fesztiválja 2020 - ELMARAD

2020. május 1-3. Hajdúszoboszló, Szent Isván Park

Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.
 

Egerszeg Fesztivál 2020 - ELMARAD

2020. június 9-12. Zalaegerszeg, Belváros

A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.
 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2020 - ELMARAD

2020. június 13-21. Kecskemét, Főtér

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.

 

Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2019 - ELMARAD

2020. július. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2020-ban immár tizenötödik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Almádi Borfesztivál 2020 - ELMARAD

2020. augusztus. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál Balatonalmádiban minden évben a település legfontosabb eseménye, amely méltó folytatása a város tavaszi rendezvényeinek. Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. A Wesselényi strand főbejáratánál felhúzott pavilonokban húsz borászat, közel száz kézműves és vendéglátó mellett hetven színpadi produkció gondoskodik több mint 2 héten át arról, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat.

 

Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2020 - ELMARAD

2020. augusztus 14-23. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.


Savaria Történelmi Karnevál 2020 - ELMARAD

2019. augusztus 20-23. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál "lelke" vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben "A Karnevál Bora", illetve "A Média Bora" a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.


Szegedi Borfesztivál 2020

2020. augusztus 19-23. szerda - vasárnap Szeged, Széchenyi tér

A Borfesztivál az idei évben május helyett augusztusban kerül megrendezésre. A nagyszabású gasztronómiai és kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát, illetve a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy félszáz termelő standjánál lehet borokat kóstolni 5 napon keresztül.

 

Győri Bornapok 2020

2020. augusztus 28-30. Győr, Széchenyi tér, Dunakapu tér

A Győri Bornapok izgalmas programokkal, koncertekkel és finom borokkal búcsúztatja a nyarat. Győr belvárosának utcái ezen a hétvégén hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2020

2020. szeptember 4-6. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.


Budapest Borfesztivál 2020 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2020. szeptember 10-13. csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar, Szekszárdi utca

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2020

2020. szeptember 17-20. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar

Szeptember közepén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2020

2020. szeptember 16-20. (szerda-vasárnap)
Szeged, Dóm tér

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 

Bioétel- és Borfesztivál 2020

2020. szeptember
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

 

Szoboszlói Szüreti Mulatság 2020
2020. október
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.


Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál 2020

2020. november
Corinthia Hotel, Budapest, Erzsébet körút 43-49.

A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.


Szegedi Karácsonyi Hetek 2020

2020. december. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át, 9 órától 21 óráig. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.


Szombathelyi Adventi Vásár 2020

2020. december. Szombathely, Fő tér

Az adventi várakozást a szervezők ebben az évben is színes családi programokkal, helyi fellépő csoportokkal és vásárral igyekeznek széppé és örömtelivé tenni. Az Adventi Vásár a Fő téren és annak környékén kerül megrendezésre.

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió