Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2021. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a tavaszi, nyári rendezvényektől a szüreti fesztiválokon át egészen az adventi, karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

Szegedi Borfesztivál, 2018

 

Szegedi Borfesztivál 2021 - ELMARAD
2021. május Szeged, Széchenyi tér

A nagyszabású gasztronómiai és kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát, illetve a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy félszáz termelő standjánál lehet borokat kóstolni több mint 1 héten át.
 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2021 - ELMARAD

2021. június. Kecskemét, Főtér

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.

 

Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2021 - ELMARAD

2021. július 17-21. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2021-ben immár tizenhatodik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Balatonalmádi Borfesztivál - ELMARAD

2021. július - augusztus. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál helyett Balatonalmádiban az idei évben a Kézművesek utcája rendezvényre kerül sor több mint egy hónapon keresztül, amelyen a kézművesek mellett néhány borászat is részt vesz. A pince standjánál a pince borainak széles palettájáról válogathatnak az érdeklődők.

 

Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2021

2021. augusztus 20-29.  Kecskemét, Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.


Savaria Napok és Borfesztivál 2021

2021. augusztus 27-29. Szombathely, belváros

A Savaria Napok a Savaria Történelmi Karnevál helyett megrendezésre kerülő rendezvény, amelyen ismert borászatok nedűit kóstolhatják az érdeklődők. 

 

Győri Bornapok 2021

2021. augusztus 26-29.  Győr, Széchenyi tér

A Győri Bornapokon finom borok várják az érdeklődőket. A Széchenyi téren számos borászat kínálja nedűit, a pince 12 borát kóstolhatják meg a szekszárdi borok kedvelői péntektől vasárnapig.

 

Újpesti BorVíkend 2021

2021. szeptember 10-12. Budapest, Újpest, Szent István tér

Az idei BorVíkenden több mint 20 borászattal találkozhatnak az érdeklődők. A vasárnap a családoké: a gyerekeket arcfestés, gyerekszüret, bábelőadások és gyerekkoncertek szórakoztatják, a borászok papa-mama ajánlatokkal készülnek a szülőknek.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2021 - ELMARAD

2021. szeptember Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.

 

 


Budapest Borfesztivál 2021 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2021. szeptember  csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar, Szekszárdi utca

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2021  (Szüreti Nyitott Pincék)

2021. szeptember  csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar

Szeptember közepén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2021

2021. szeptember (szerda-vasárnap)
Szeged, Dóm tér

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 


Szegedi Karácsonyi Hetek 2021

2021. december. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át, 9 órától 21 óráig. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.


Szombathelyi Adventi Vásár 2021

2021. december. Szombathely, Fő tér

Az adventi várakozást a szervezők ebben az évben is színes családi programokkal, helyi fellépő csoportokkal és vásárral igyekeznek széppé és örömtelivé tenni. Az Adventi Vásár a Fő téren és annak környékén kerül megrendezésre.

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió