Varázslatos esték

2015. őszétől 2017. közepéig a Fekete Borpincében 'Varázslatos esték' címmel szerveztünk kulturális programokat. A varázslatos hangulatot egy-egy különleges program, illetve a meghívott előadó vagy előadók személye, illetve műsora teremtette meg. A meghitt hangulatú borozgatós estéken a pince borai mellé az alkalomhoz és az évszakhoz illő finom falatokat, ételeket, illetve borokhoz hangolt bonbonokat is kínáltunk.
 

Programok 2017. évben:

2017. április 1. szombat 18 óra

Mediterrán est

Vendég: Aradi Dóra, táncos
Az est háziasszonya: Fekete Katalin

Egy varázslatos este táncos produkcióval (flamenco, latin táncok) és mediterrán ételekkel, falatokkal. A meghívott táncos szekszárdi születésű, jelenleg Görögországban él, tánccal és táncoktatással foglalkozik. A válogatott borok és az olívabogyóval, szárított paradicsommal, sonkával, sajttal rakott tálak mellett a vendégek a pince boraihoz hangolt bonbonokat is kóstolhatnak az este folyamán.
 

 


Érdekli a program? Kattintson ide és jelentkezzen rendezvényünkre!2016. évi programok:


2016. április 2.  szombat 18 óra

Bor és tea, a két kultikus varázsital

Vendég: Wágner Anna, a Flying Bird Teaház tulajdonosa, a Bambuszcsipesz blog szerzője

Az est folyamán a pince borai mellett autentikus eszközökkel és módszerrel elkészített különféle magas minőségű kínai teákat kóstolhatnak az érdeklődők. Az izgalmas és különleges kóstolóprogramot a teák és borok világát bemutató tartalmas előadás egészíti ki.---

2016. június 24. péntek 20 óra

Bor, tűz, szenvedély

Vendég: Homonnai Varga András flamenco gitárművész

Egy varázslatos este fáklyás gitárkoncerttel, borozgatással és beszélgetéssel a pince teraszán. A gitárművész Kolozsvárról érkezik Szekszárdra, már több helyszínen koncertezett Szekszárdon, többek között az évente megrendezésre kerülő Borok és húrok Fesztiválon. A repertóarban hallható zene részben flamenco zene és részben saját szerzemények lesznek. A gitárművész honlapja: www.andrasvarga.ro

---

2016. december 10. szombat 19 óra
 

Hangvarázs

Vendég: Fekete Borbála (ének) és Bolya Mátyás (húrok)

Miről énekeltek valójában a trubadúrok? Miért nem tanultuk az iskolában Janus Pannonius itáliai epigrammáit? Mit gondolt a fiatal Balassi Bálint a borról és a szép nőkről? És Berzsenyi a pillanat hatalmáról? Miért írta Bartók egyes népzenei lejegyzéseire, hogy "illetlen"?

Ezen az estén a 'Fölszállott a páva' televíziós tehetségkutató műsorból is ismert Fekete Borbála teremt varázslatos hangulatot a pincében. Hangszeres kísérője ezúttal Bolya Mátyás (koboz, lant, citera), aki az egyetemi katedra mellett hangszeres szólistaként is foglalkozik zenetörténeti források rekonstrukciójával.

A pince kupolája különleges atmoszférát teremt a borhoz kapcsolódó népdalokhoz és történeti énekekhez. Tréfás elbeszélések segítenek bepillantani a zenetörténet – és egyúttal a kultúrtörténet – kevésbé ismert fejezeteibe. Végül talán az is kiderül, véletlen névegyezés-e a Fekete Bor(i).

A jó hangulat megteremtéséhez a pince kiemelt boraival igyekszik hozzájárulni, de nem maradhatnak el a finom falatok és a borokhoz „hangolt” csokoládébonbonok sem.
A rendezvény ismertetője pdf formátumban

---

2015. évi (első) program:
 
2015. október 10.  18 óra
Vendég: Szemerey László bűvész

A rendezvény ismertetője pdf formátumban
 

 

 

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió