2024. nyarától újra megszervezzük negyedévente nyilvános programként a pince kedvelt borkóstoló...
Borokhoz hangolt bonbonok
A Fekete Borpince borai mellé igény esetén a borok karakter- és ízvilágához hangolt, a Kakasbonbon Csokoládémanufaktúra prémium minőségű bonbonjait is kínáljuk. A csokoládébonbonok magas élvezeti értékük és gasztronómiai műalkotás-jellegük mellett a borok ízvilágának felismerését is elősegítik, így hozzájárulnak a tudatos borkóstoláshoz.
A bonbonok
- minőségi venezuelai, madagaszkári vagy Java-szigeti kakaóbabból készült étcsokoládéból, kézzel készülnek
- a krémek természetes alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, adalékanyagot vagy tartósítószert,
- egyediek, előzetes összekóstolás alapján készülnek, a pince borainak karakteréhez és ízvilágához illeszkednek,
- összetett ízvilágúak, az egyes ízek folyamatosan bontakoznak ki a bor ízjegyeivel harmonizálva,
- alkoholt nem tartalmaznak,
- igazoltan gluténmentesek.
A Fekete Borpince egyes boraihoz hangolt különféle ízvilágú bonbonok
A pince egyes boraihoz hangolt, aktuálisan kóstolható és vásárolható bonbonok:
Jurátus cuvée 2017: marcipános diókrémes
Shiraz válogatás 2017: feketeribizlis-marcipános
Mókamester cuvée 2017: tengeri sós karamellkrémes
Merlot válogatás 2017: vaníliás amaréna meggykrémes
Patikárius cuvée 2017: keletifűszer-krémes
Kékfrankos válogatás 2017: joghurtos áfonyakrémes
Bikavér válogatás 2017: mogyoróvaj-krémes
Cabernet sauvignon válogatás 2017: kaktuszfüge-krémes
Tekintse meg, mit írtak látogatóink a borokhoz hangolt bonbonokról a pince vendégkönyvébe!
Jelentkezzen hozzánk bor-bonbonkóstolóra!
Borok, amikhez már nem kapható bonbon (a bor elfogyott vagy új évjárat jelent meg):
Nero rosé 2019: eperkrémes
Nero rosé 2020: eperkrémes
Kadarka 2007: fűszeres meggykrémes
Sangiovese 2016: kókuszos-ostyás
Zweigelt válogatás 2009: feketeribizlikrémes
Zweigelt válogatás 2011: rózsaborsos málnakrémes
Zweigelt válogatás 2012: rózsaborsos málnakrémes
Kékfrankos válogatás 2007: chilis cigánymeggykrémes
Kékfrankos válogatás 2016: joghurtos- áfonyakrémes
Sangiovese 2017: kókuszkrémes
Cabernet franc válogatás 2011: kávékrémes-étcsokoládés
Cabernet franc válogatás 2012: keleti fűszerkrémes
Cabernet franc válogatás 2015: kardamomos meggykrémes
Cabernet franc válogatás 2016: tökmagkrémes
Bikavér válogatás 2006: kávékrémes
Bikavér válogatás 2011: zölddiókrémes
Bikavér válogatás 2016: gianduja mogyorókrémes
Patikárius cuvée 2006: keleti fűszerkeverék-krémes
Patikárius cuvée 2012: epres-sárgabarackrémes
Misztérium cuvée 2006: csillagánizsos meggykrémes
Letícia cuvée 2008: aszalt szilvás feketeszederkrémes
Letícia cuvée 2009: feketeszedres szilvakrémes
Jurátus cuvée 2009: marcipános
Mókamester cuvée 2011: tengeri sós karamellkrémes
Shiraz válogatás 2008: céklakrémes
Shiraz válogatás 2011: kemencében aszalt szilvakrémes
Shiraz válogatás 2012: lime-os gyömbérkrémes
Shiraz válogatás 2015: feketeribizlis-citrusos
Shiraz válogatás 2016: feketeribizlikrémes
Cabernet sauvignon válogatás 2009: grillázsos kakaókrémes
Cabernet sauvignon válogatás 2011: pörkölt törökmogyorókrémes
Cabernet sauvignon válogatás 2012: liofilizált málnás - ostyás
Cabernet sauvignon 2013: feketeribizlikrémes liofilizált málnával
Cabernet sauvignon válogatás 2015: vaníliás málnakrémes
Tramini cuvée 2008: citrusos - sárgadinnyés
Tramini cuvée 2014: citrusos - banános
Tramini cuvée 2015: citrusos - trópusi gyümölcsös
A kézműves csokoládébonbonok szavatossági ideje kb. 1 hónap. A bonbonokat nem javasolt hűtőszekrénybe tenni, azok tárolását (pince)hűvös, száraz helyen célszerű megoldani.
Borokhoz hangolt bonbonokat is árusító viszonteladóink:
VinoWonka Csokoládé és Borbár, Budapest, VIII., Corvin sétány 2.
Szekszárdi Bor Vinotéka, Pécs, Nagy Jenő u. 2.
Egyedi igényeit is figyelembe vesszük!