Ajánlott bortársítások a karácsonyi ünnepnapok jellegzetes ételeihez a Fekete Borpince...
Ajánlott bortársítások a karácsonyi ünnepnapok jellegzetes ételeihez a Fekete Borpince kínálatából válogatva:
Szenteste (december 24.) Halételek
Leves:
Halászlé - kadarka
Főétel:
Ünnepi haltál - Varna cuvée, rozé cuvée
Füstölt lazac, tonhal - rozé cuvée
Gombás harcsapörkölt fokhagymás csuszával - kadarka, kékfrankos
Desszert:
Mézeskalács - rozé, tramini (kései szüret)
Diós beigli - kékfrankos, bikavér
Karácsony 1. nap (december 25.) Szárnyasokból készült ételek
Leves:
Újházy tyúkhúsleves - fehér kadarka
Gesztenyekrémleves - rozé, siller
Főétel:
Gesztenyével töltött csirke / dagadó - Varna cuvée
Aszalt szilvával töltött pulyka - kékfrankos, merlot
Narancsos kacsacomb - cabernet franc, shiraz
Libasült párolt káposztával - zweigelt, kékfrankos
Desszert:
Mákos guba - shiraz
Karácsony 2. nap (december 26.) Sertés- és marhahúsból, illetve vadhúsokból készült ételek
Előétel:
Kocsonya - rozé, siller
Leves:
Karácsonyi lencseleves füstölt csülökkel / marhaszeggyel - kékfrankos, bikavér
Főételek:
Disznótoros - kadarka, kékfrankos
Töltött malaccomb - zweigelt
Töltött káposzta - fehér kadarka
Marhasült vörösboros mártásban - kékfrankos, bikavér
Wellington bélszín salátával - shiraz, cabernet franc
Vaddisznópörkölt áfonyamártással - cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz
Desszertek:
Csokis kuglóf - cabernet sauvignon
Csokoládéfelfújt - cabernet sauvignon
Örömben és kulináris élményekben is gazdag ünnepnapokat kívánunk!
Egyedi igényeit is figyelembe vesszük!